Wonen met de Natuur

Elke locatie behoeft een lokale studie naar de wijze waarop de locatie vormgegeven kan worden. Bouwkundig wordt er gekeken naar bezonning,
beschaduwing, water opslag, water infiltratie mogelijkheden, etc.

Getracht wordt de woningen volledig op het zuiden te oriënteren.

Grondgebonden

De woningen kunnen worden gebouwd voor verschillende woonwensen en budgetten. Het concept is schaalbaar zodat wonen in een woonlandschap aantrekkelijk is voor een brede doelgroep. Dat kunnen compacte woningen zijn voor één- en tweepersoons huishoudens, eengezinswoningen of riante villa’s in het hogere segment.

Woningen gemaakt met circulaire materialen. Slim ontworpen, deels onder de grond gebouwd en in harmonie met het landschap. Woonlasten bestaan uit meer dan alleen de hypotheek of de huur. De exploitatiekosten van de woningen zijn relatief laag doordat de woningen in het woonlandschap duurzaam en zeer energiezuinig zijn. De woningen worden zoveel mogelijk op het zuiden georiënteerd; een optimale ligging ten opzichte van de instraling van de zon.

Een eigen energievoorziening voor een cluster woningen behoort tot de mogelijkheden, waardoor de energiekosten nog verder gereduceerd kunnen worden. Een door de bewoners gedeelde elektrische auto is dan zelfs een reële optie.

Woning type 'Vleugel'

Type B
Doelgroep: Gezinnen
 
Indeling :
– Wonen, 91 m² (t.w. open keuken, woonkamer, badkamer, toilet & 3 slaapkamers)
– Overige inpandige ruimte, 21 m² (t.w. gang en installatie- & wasruimte)
– Bergruimte, 7 m²
– Inhoud 315 m³

Woning type 'Flank'

Doelgroep: Eén en tweepersoons huishoudens

Indeling :
– Wonen, 72 m² (t.w. open keuken, woonkamer, badkamer, toilet & 1 slaapkamer)
– Overige inpandige ruimte, 9 m² (t.w. gang en installatie- & wasruimte)
– Bergruimte, 7 m²
– Inhoud 237 m³

Optimalisatie

De circulaire woningen worden voor een brede doelgroep ontwikkeld.

Differentiatie door realisatie van (levensloopbestendige) woningen voor één, tweepersoons huishoudens, starters, jonge gezinnen en senioren.

Oud en jong zullen zich thuis voelen in een Woonlandschap.